Etli Özbek Pilavı

Etli Özbek Pilavı

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Pilav pişireceğimiz tavada tereyağını ve sıvıyağını kızdıralım.
    İnce ince ve halka halka doğradığımız soğanları kızdırdığımız yağda karamelize olana kadar kavuralım.
    Ardından kuzu kuşbaşı etlerini tavanın içerisine ekleyelim ve kavuralım.
    Etleri kavurduktan sonra havuçları rendeleyelim ve ekleyelim.
    Havuçlarda piştikten sonra pirinci ekleyip 5 dakika kadar daha kavuralım.
    Baharatlarını ve suyunu ilave edelim.
    2 baş sarımsağı pilavın üstüne koyup bastıralım.
    Ardından tavanın kapağını kapatalım.
    Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
    Piştikten sonra servis edebilirsiniz.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ana Yemekler

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)