Profiterol

Profiterol

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Kremasını hazırlamayla başlayalım.
    Sos tenceresine yumurtayı, şekeri, sütü ve toz şekeri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
    Kıvamı koyulaştıktan sonra vanilin ilave edip bir iki tur karıştıralım ve ocaktan alalım.
    Oda sıcaklığına geldikten sonra kremayı sıkma poşetine doldurup en az bir saat buzdolabında bekletelim.

  • 2. Adım

    Hamurunu hazırlamaya başlayalım.
    Ayrı bir sos tenceresinde su ve margarini ekleyip karıştırarak kaynatalım.
    Kaynadıktan sonra unu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
    Hamur dibine yapışana kadar 5 dakika pişirelim.
    Dibi yapışmaya başladıktan sonra bir tabağa alalım ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutalım.
    Soğuyan hamurun üzerine yumurtaları teker teker ekleyelim.
    Her yumurta eklediğimizde yumurtayı hamura güzelce yedirelim.
    Yapışkan bir hamur elde etmemiz önemli.
    Daha sonra bu hamuru da sıkma poşetine alıp 15 - 20 dakika dinlendirelim.

  • 3. Adım

    Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim.
    Dinlendirdiğimiz hamuru ceviz büyüklüğünde toplar sıkarak ve aralarında da boşluk olacak şekilde dökelim.
    Hamurların üzerinde çıkıntı olursa bunları düzeltelim.
    Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında fırının kapağını hiç açmadan yaklaşık 35 - 40 dakika pişirelim.
    Pişen profiteroller oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim.
    Daha sonra alt kısmından delik açalım ve hazırladığımız kremayı içine sıkalım.

  • 4. Adım

    Çikolata sosu hazırlayalım.
    Bitter çikolataları parçalara ayıralım ve benmari usulü eritelim.
    Eridikten sonra kremayı ilave edip güzelce karıştıralım.
    Hazırladığımız çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökelim.

  • 5. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Tatlı Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)