Ali Nazik Kebabı nasıl yapılır?
1. Adım
Ali Nazik kebabının yapılışında patlıcanların kabuklarını kolay bir şekilde soymak için, sıcak bir şekilde kaba alın ve ağzını kapatın. 10 dakika bekledikten sonra çok daha rahat soyacaksınız.Kıymayı kısık ateşte ağır ağır pişirmeyi tercih edin.
Yemeği servise hazır hale getirdikten sonra üzerine bir parça orijinal tereyağı ekleyin.
8 kişilik
15 dk
30 dk
Malzemeler
Az yağlı kıyma
500 gram
Patlıcan
7 Adet
Domates salçası
1 yemek kaşığı
Biber salçası
1 yemek kaşığı
Soğan
1 adet
Yoğurt
500 gram
Sarmısak
2 diş
Sıvı yağı
4 yemek kaşığı
Karabiber
1 çay kaşığı
Tuz
Yarım çay kaşığı