Kahvaltı ve Brunch

Ayva Reçeli

1. Adım

Ayvaları güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
Küçük küçük dilimleyelim.
Dilimleme esnasında çekirdeklerini kenara ayıralım.
Ayvaları bir kabın içerisine alıp üzerine şekeri döküp 1 gece bekletelim.
Ertesi gün üzerine suyu ilave edip kenara ayırdığımız çekirdekleri de ekleyip kaynaması için ocağa alalım.
Reçel kıvamı olduktan sonra limon suyu ve karanfili ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
Kavanozlara doldurup kapağını kapatıp bekletelim.
15 kişilik
10 dk
45 dk

Malzemeler

Toz Şeker 4 Su Bardağı
Su 3 Su Bardağı
Ayva 4 Adet
Limon Suyu 1 Yemek Kaşığı
Karanfil 4 Adet

Kahvaltı ve Brunch