Sağlıklı Tarifler

Badem Yoğurdu

1. Adım

Bademleri sıcak su içerisinde 1-2 saat bekletelim ve sonra kabuklarını soyalım.
Soyulan bademleri 2 su bardağı sıcak su içerisinde bir gün boyunca bekletelim.
Ertesi gün bademleri suyu ile birlikte rondodan geçirelim.
Glutensiz unu bir tava içerisine alalım ve içerisine 1 çay bardağı kadar su koyup yavaş yavaş karıştırarak ocakta pişirelim.
Bebek maması kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatalım.
Pişirdiğimiz unu, tuz ve limon suyu ile birlikte blendardan geçirelim.
Daha sonra 12-15 saat buzdolabında dinlendirelim.
4 kişilik
30 dk
10 dk

Malzemeler

Çiğ Badem 300 Gr
Glutensiz Un 5 Yemek Kaşığı
Limonun Suyu 1 Adet
Tuz 1 Çay Kaşığı
Su 1 Çay Bardağı

Sağlıklı Tarifler