Mezeler ve Atıştırmalıklar

Bamya Turşusu

1. Adım

Bamyaların baş kısımlarını temizleyelim ve güzelce yıkayalım.
Kavanozun dibine 2 - 3 diş sarımsak koyalım.
Üzerine bamyaları koyalım.
Bamyaların aralarına sarımsakları serpelim.
Bamyalardan sonra bir çay kaşığı limon tuzunu, 1 yemek kaşığı kaya tuzunu, 1 çay bardağı sirkeyi ve üzerini geçecek kadar sıcak suyu koyalım.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim.
Güneş görmeyen serin bir yerde 10 - 15 gün bekletelim.
kişilik
15 dk
dk

Malzemeler

Bamya Yarım Kg
Sirke 1 Çay Bardağı
Kaya Tuzu 1 Yemek Kaşığı
Limon Tuzu 1 Çay Kaşığı
Sarımsak 6 Diş

Mezeler ve Atıştırmalıklar