Barbunya Yemeği
1. Adım
Bir gün öncesinden barbunyaları ıslatalım.Ertesi gün suyunu süzdükten sonra düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su koyup yarım saat kadar pişirelim.
Tekrar süzelim.
Başka bir tencereye sıvı yağını ekleyip doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
Salçalarını da ekleyip bir iki tur karıştıralım.
Barbunyaları üzerine ekleyip tuzunu şekerini ve suyunu da ekleyip orta ateşte pişirelim.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
6 kişilik
10 dk
50 dk
Malzemeler
Barbunya
3 Su Bardağı
Soğan
1 Adet
Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı
Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ
4,5 Yemek Kaşığı
Tuz
1 Tatlı Kaşığı
Kesme Şeker
1 adet
Su
1 Litre