Ana Yemekler

Beyti Kebap

1. Adım

Soğanın kabuğunu soyalım ve rendeleyelim.
Sarımsağı da rendeleyelim.
Köfteyi hazırlamaya başlayalım.
Kıymayı yumurtayı rendelediğimiz soğanı, sarımsağı, galeta ununu ve baharatları bir kap içerisine alıp yoğuralım.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim.
Yoğurduğumuz köftelere yassı ve uzun şekiller verip tepsiye yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 12 dakika kadar pişirelim.
4 kişilik
20 dk
20 dk

Malzemeler

Yufka 2 Adet
Kıyma 400 Gr
Sarımsak 1 Diş
Galeta Unu Yarım Çay Bardağı
Soğan 1 Adet
Yumurta 1 Adet
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Tereyağı 4 Yemek Kaşığı

Sosu İçin Malzemeler

Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
Domates 4 Adet
Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı
Karabiber 2 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı

Ana Yemekler