Makarna ve Erişte

Bolonez Soslu Tagliatelle

1. Adım

Makarna tenceremize suyu koyup kaynatalım.
Kaynadıktan sonra makarnayı içerisine atıp haşlanmasını bekleyelim.
Makarna olurken diğer tarafta bolonez sosumuzu hazırlayalım.
Soğanları küçük küçük doğrayıp bir tavaya yağı ve soğanları koyalım.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekleyelim.
İki üç dakika kıymayla beraber kavuralım.
O arada havucu rendeleyelim ve biberi doğrayalım ve kıymanın içerisine ekleyelim.
Ardından salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
Domatesleri küp küp doğrayıp ekleyelim.
Sarımsağı da rendeleyip baharatları da ilave edip üç dört dakika daha pişirelim.
Makarnayı haşladığımız sudan bir yemek kaşığı kadar sosun içerisine ilave edelim.
Makarnalar haşlandıktan sonra süzelim.
Dilerseniz sosla makarnayı karıştırabilirsiniz.
Dilerseniz sosu makarnanın üzerine koyarak servis edebilirsiniz.
4 kişilik
10 dk
20 dk

Malzemeler

Tagliatelle Makarna 1 Paket
Kıyma 200 Gram
Havuç 1 Adet
Domates 2 Adet
Sarımsak 2 Diş
Biber Salçası 1 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ 4 Yemek Kaşığı
Yeşil Biber 1 Adet
Soğan 1 Adet
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Kekik 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı

Makarna ve Erişte