Garnitür Tarifleri

Brüksel Lahana Sote

1. Adım

Brüksel lahanaları yıkayalım ve sap kısımlarını keselim.
Ardından lahanaları ortadan ikiye bölelim.
Bir saate yakın tuzlu suda bekletelim.
Ardından suyunu süzelim.
Bir tavaya brüksel lahanaları dizelim.
Sıvı yağ, tuz ve karabiberini döküp tavanın kapağını kapattıktan sonra orta ateşte kızartalım.
Sonra diğer tarafını da çevirip aynı işlemi yapalım.
Pişmeye yakın sarımsağı ekleyelim.
Pişip pişmediğini çatalla kontrol edelim.
Eğer çatal batıyorsa pişmiştir.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
6 kişilik
10 dk
20 dk

Malzemeler

Brüksel Lahana 750 Gram
Su (Tuzlu) 1 Litre
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Tuz 2 Çay Kaşığı
Sıvı Yağ Yarım Çay Bardağı
Sarımsak 1 Diş

Garnitür Tarifleri