Brüksel Lahanası Turşusu
1. Adım
Lahanaların baş kısımlarını keselim.Brüksel lahanalarını sirkeli suda 2 saat kadar bekletip kavanozlara yerleştirelim.
Aralarına sarımsak yerleştirelim.
Havucu keselim ve kavanozlara serpelim.
Başka bir yerde sirke, kaya tuzu, limon tuzu ve suyu karıştıralım.
Kavanozların üzerini geçecek kadar üzerlerine dökelim.
Kavanozun kapağını kapatalım güneş görmeyen serin bir yerde 10 - 15 gün bekletelim.
12 kişilik
15 dk
dk
Malzemeler
Brüksel Lahanası
1 Kg
Kaya Tuzu
1 Çay Bardağı
Limon Tuzu
1 Yemek Kaşığı
Sirke
1 Su Bardağı
Sarımsak
4 Diş
Havuç
1 Adet
Su
1 Lt