Çılbır Tarifi
1. Adım
Sarımsağı tuz ile birlikte ezelim ve yoğurt ile karıştıralım.Suyu bir tencerede kaynatalım ve içerisine sirkeyi ekleyelim.
Kepçe içerisine yumurtanın bir tanesini kıralım ve tahta kaşığın sap kısmıyla kaynayan suyu saat yönüne doğru hızlıca karıştırarak bir helezon oluşturup yumurtayı helezonun ortasına bırakalım ve çevresinden saat yönüne doğru karıştırarak yumurtanın tencerenin ortasında toplanmasını sağlayalım.
Piştikten sonra kevgir yardımı ile yumurtayı alıp bir tabak içerisine koyalım.
Diğer yumurtaları da aynı şekilde pişirelim.
2 kişilik
5 dk
10 dk
Malzemeler
Yumurta
4 Adet
Süzme Yoğurt
1,5 Su Bardağı
Sarımsak
1 Diş
Tereyağı
1 Yemek Kaşığı
Kırmızı Toz Biber
1 Tatlı Kaşığı
Tuz
1 Tutam
Sirke
1 Yemek Kaşığı
Su
3 Su Bardağı