Cin Biberi Turşusu
1. Adım
Biberleri yıkayalım ve suyunu süzelim.Sap kısımlarını keselim.
Sivri bir bıçak ucuyla biberlerin üzerine çizikler atalım.
Kavanozların yarısına kadar biberleri koyalım.
Üzerlerine 3 - 4 diş sarımsak serpelim ve tekrar biberleri koyalım.
Tekrardan sarımsak serpelim.
Her bir kavanozun üzerine 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyelim.
Yarım çay kaşığı şeker ekleyelim.
Dörder diş limon tuzu ekleyelim.
Yarımşar su bardağı sirke ekleyelim.
Üzerlerini geçecek kadar kaynar su koyalım.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim.
Güneş görmeyen serin bir yerde 15 - 20 gün bekletelim.
kişilik
15 dk
dk
Malzemeler
Cin Biberi
Yarım Kg
Sarımsak
1 Baş
Kaya Tuzu
2 Tatlı Kaşığı
Şeker
1 Çay Kaşığı
Limon Tuzu
8 Adet
Sirke
1 Su Bardağı