Ekmek Tarifleri

Dereotlu Poğaça

1. Adım

Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına koyalım ve yoğuralım.
Tüm malzemelerin karıştığından emin olduktan sonra yavaş yavaş unu ekleyelim ve yoğuralım.
Ele yapışmayan hamuru elde ettikten sonra küçük küçük toplar yapalım ve elimizle şekillendirelim.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Sunum tabağına yerleştirebiliriz.
6 kişilik
10 dk
30 dk

Malzemeler

Sıvıyağ 1 Çay Bardağı
Yoğurt 1 Çay Bardağı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Kabartma Tozu 1 Paket
Dereotu Yarım Demet
Yumurta 1 Adet
Su 3 Su Bardağı
Yumurta Sarısı (Üzerine sürmek için) 1 Adet

Ekmek Tarifleri