Düğün Çorbası Tarifi
1. Adım
Kuzu gerdan etini bol suda güzelce yıkayalım ve derin bir tencereye koyalım.Üzerine suyu ekleyelim ve kısık ateşte haşlayalım.
Haşlama sırasında yüzeyinde köpükler göreceksiniz onları alalım.
Kuzu gerdan eti haşlandıktan sonra kemiklerini ayıklayalım ve etlerini didik didik edelim.
Haşlama suyunu dökmeyelim çorbada kullanacağız.
4 kişilik
10 dk
30 dk
Malzemeler
Kuzu Gerdan
400 Gr
Su
1 Lt
Terbiyesi İçin Malzemeler
Un
3 Yemek Kaşığı
Yoğurt
5 Yemek Kaşığı
Yumurta Sarısı
1 Adet
Limon Suyu
Yarım Adet
Su
1 Çay Bardağı
Tuz
1,5 Çay Kaşığı
Üzeri İçin Malzemeler
Tereyağı
1 Yemek Kaşığı
Kırmızı Toz Biber
Yarım Çay Kaşığı
Nane
1 Tutam
Pul Biber
1 Tutam