Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Düğün Çorbası Tarifi

1. Adım

Kuzu gerdan etini bol suda güzelce yıkayalım ve derin bir tencereye koyalım.
Üzerine suyu ekleyelim ve kısık ateşte haşlayalım.
Haşlama sırasında yüzeyinde köpükler göreceksiniz onları alalım.
Kuzu gerdan eti haşlandıktan sonra kemiklerini ayıklayalım ve etlerini didik didik edelim.
Haşlama suyunu dökmeyelim çorbada kullanacağız.
4 kişilik
10 dk
30 dk

Malzemeler

Kuzu Gerdan 400 Gr
Su 1 Lt

Terbiyesi İçin Malzemeler

Un 3 Yemek Kaşığı
Yoğurt 5 Yemek Kaşığı
Yumurta Sarısı 1 Adet
Limon Suyu Yarım Adet
Su 1 Çay Bardağı
Tuz 1,5 Çay Kaşığı

Üzeri İçin Malzemeler

Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Kırmızı Toz Biber Yarım Çay Kaşığı
Nane 1 Tutam
Pul Biber 1 Tutam

Çorbalar, Güveçler ve Meksika