Ekşili Köfte (Terbiyeli)
1. Adım
Pirinci yıkayalım. Daha sonra bir kase içerisinde bulguru da ekleyip üzerini az geçene kadar kaynar su ilave edelim ve 20 dakika kadar bekleyelim. Sonra suyunu çizelim.Patatesi ve havucu küp küp doğrayalım.
4 kişilik
35 dk
35 dk
Malzemeler
Dana Kıyma (Az Yağlı)
300 Gram
Yumurta Akı (Sarısı Terbiyesinde Kullanılacak)
1 Adet
Pirinç
2 Yemek Kaşığı
İnce Bulgur
1 Yemek Kaşığı
Kuru Soğan
1 Adet
Pul Biber
1 Çay Kaşığı
Toz Karabiber
1 Çay Kaşığı
Kimyon
1 Çay Kaşığı
Tuz
1,5 Çay Kaşığı
Diğer Malzemeleri
Patates
2 Adet
Havuç
2 Adet
Sıvı Yağ
Yarım Çay Bardağı
Su
6 Su Bardağı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Toz Karabiber
1 Çay Kaşığı
Maydanoz
Bir Tutam
Terbiyesi İçin Malzemeler
Yumurta Sarısı
1 Adet
Yoğurt
3 Yemek Kaşığı
Limonun Suyu
Yarım Adet