Etli Bezelye Yemeği
1. Adım
Dana kuşbaşını tencereye koyup üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayalım.Patatesi küp küp doğrayalım.
Havucu küp küp doğrayalım.
Soğanı küçük küçük doğrayalım.
Haşlanan etin suyunu bir kaba süzelim.
Başka bir tencereye sıvıyağını alıp soğanları kavuralım.
Ardından salçayı ve eti de ekleyelim.
5 - 6 dakika kavuralım.
Patates havuç ve bezelyeleri de ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar kavuralım.
Etin suyunu içerisine ilave edelim ve eğer su sebzelerin üzerini geçmiyorsa biraz daha su ilave edelim.
Tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişirelim.
4 kişilik
15 dk
60 dk
Malzemeler
Bezelye
1 Kg
Dana Kuşbaşı
250 Gr
Patates
1 Adet
Havuç
1 Adet
Soğan
1 Adet
Salça
1 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ
6 Yemek Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı