Akşam Yemeği

Etli Nohut Yemeği

1. Adım

Nohutları bir gece önceden ıslatalım.
Ertesi gün suyunu süzelim.
Suyunu süzdükten sonra bir tencere içine koyalım ve üzerine temiz su ilave edip kaynatmaya bırakalım.
Kaynama esnasında üzerinde oluşan köpüğü temizleyelim.
Düdüklü tencereye etleri alalım.
Ağzı açık şekilde içerisine yağ eklemeden suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Suyunu çekince etin hizasına kadar su ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım ve pişirelim.
4 kişilik
10 dk
45 dk

Malzemeler

Soğan 1 Adet
Haşlanmış Nohut 1,5 Su Bardağı
Dana Kuşbaşı Et 350 Gr
Salça 1,5 Yemek Kaşığı
Limon Suyu 1 Adet
Sıvı Yağ 4 Yemek Kaşığı
Su 3 Su Bardağı
Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Kimyon 1 Çay Kaşığı

Akşam Yemeği