Etli Özbek Pilavı
1. Adım
Pilav pişireceğimiz tavada tereyağını ve sıvıyağını kızdıralım.İnce ince ve halka halka doğradığımız soğanları kızdırdığımız yağda karamelize olana kadar kavuralım.
Ardından kuzu kuşbaşı etlerini tavanın içerisine ekleyelim ve kavuralım.
Etleri kavurduktan sonra havuçları rendeleyelim ve ekleyelim.
Havuçlarda piştikten sonra pirinci ekleyip 5 dakika kadar daha kavuralım.
Baharatlarını ve suyunu ilave edelim.
2 baş sarımsağı pilavın üstüne koyup bastıralım.
Ardından tavanın kapağını kapatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
Piştikten sonra servis edebilirsiniz.
6 kişilik
20 dk
45 dk
Malzemeler
Tereyağı
2,5 Yemek Kaşığı
Sıvıyağ
Yarım Çay Bardağı
Soğan
2 Adet
Havuç
5 Adet
Kuzu Kuşbaşı
Yarım Kg
Pirinç
3 Su Bardağı
Su
5 Su Bardağı
Sarımsak
2 Baş
Tuz
1,5 Çay Kaşığı
Kimyon
1,5 Çay Kaşığı
Karabiber
1,5 Çay Kaşığı