Mezeler ve Atıştırmalıklar

Etsiz Çiğ Köfte

1. Adım

Bulguru bir kabın içerisine alalım.
Üzerine sıcak suyu gezdirelim.
Bir kaşık yardımıyla karıştırıp üstünü kapatıp 10 - 15 dakika bekletelim.
Soğanı robottan çekelim ve bir süzgeç yardımıyla suyunu sıkalım.
Başka bir kabın içerisine isotu dökelim üzerine sıcak su ekleyip 5 dakika kadar bekleyelim.
8 kişilik
20 dk
0 dk

Malzemeler

Esmer Bulgur 2,5 Su Bardağı
Su (Sıcak) 1,5 Su Bardağı
İsot 1 Çay Bardağı
Zeytinyağı 1 Çay Bardağı
Kırmızı Toz Biber 3 Yemek Kaşığı
Domates Salçası 2 Yemek Kaşığı
Biber Salçası 1 Yemek Kaşığı
Nar Ekşisi 5 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Soğan 1 Adet
Limon Suyu 1 Adet

Mezeler ve Atıştırmalıklar