Etsiz Çiğ Köfte
1. Adım
Bulguru bir kabın içerisine alalım.Üzerine sıcak suyu gezdirelim.
Bir kaşık yardımıyla karıştırıp üstünü kapatıp 10 - 15 dakika bekletelim.
Soğanı robottan çekelim ve bir süzgeç yardımıyla suyunu sıkalım.
Başka bir kabın içerisine isotu dökelim üzerine sıcak su ekleyip 5 dakika kadar bekleyelim.
8 kişilik
20 dk
0 dk
Malzemeler
Esmer Bulgur
2,5 Su Bardağı
Su (Sıcak)
1,5 Su Bardağı
İsot
1 Çay Bardağı
Zeytinyağı
1 Çay Bardağı
Kırmızı Toz Biber
3 Yemek Kaşığı
Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı
Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı
Nar Ekşisi
5 Yemek Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Soğan
1 Adet
Limon Suyu
1 Adet