Garnitür Tarifleri

Fasulye Turşusu

1. Adım

Fasulyeleri temizleyelim ve yıkayalım.
Tencereye su koyup kaynatalım.
Kaynadıktan sonra fasulyeleri içine atalım 3 - 5 dakika içerisine koyup fasulyeleri çıkartalım.
Soğumaya bırakalım.
Sarımsakları küçük parçalara bölelim.
2 adet bir litrelik kavanozun içerisine içme suyu dolduralım.
Ardından içindeki suyu bir kabın içerisine boşaltalım ve boşalttığımız suyun içerisine sirkeyi ve kaya tuzunu koyup karıştıralım tuzun erimesini sağlayalım.
Kavanozların dibine sarımsak koyalım.
Fasulyeleri ekleyelim.
Aralarına sarımsak serpelim.
Hazırladığımız suyu dökelim.
Kavanozun kapağını kapatıp güneş almayan serin bir yerde bekletelim.
10 kişilik
20 dk
10 dk

Malzemeler

Fasulye 2 Kg
Sirke 1 Su Bardağı
Sarımsak 3 Baş
Su 8 Bardak
Kaya Tuzu 3 Yemek Kaşığı

Garnitür Tarifleri