Fellah Köftesi
1. Adım
Bulguru bir kap içerisine alalım ve üzerine sıcak suyu dökelim.Kabın kapağını kapatalım ve bulgur şişene kadar dinlendirelim.
Daha sonra bulgurun içerisine yumurtayı ve biber salçasını ardından da unu azar azar ilave ederek yoğuralım.
Tuzunu ve karabiberini de ekleyip son bir kez daha yoğuralım.
Şekil vermek için elimizi hafif ıslatalım.
Fındık büyüklüğünde parçalar kopartarak top gibi yuvarlayalım.
Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağımızla çukur açalım.
Şekil verdiğimiz köfteleri hafif unlanmış bir kap içerisinde karıştıralım.
Haşlamak için suyu tencereye koyalım ve kaynatalım.
Kaynadıktan sonra içerisine köfteleri atıp karıştıralım.
Haşlanan köfteleri servis yapacağımız tabağa süzerek alalım.
6 kişilik
50 dk
30 dk
Köfte Malzemeleri
Su (Sıcak)
2,5 Su Bardağı
İnce Bulgur
2 Su Bardağı
Un
1 Su Bardağı
Yumurta
1 Adet
Tuz
1,5 Tatlı Kaşığı
Kimyon
1 Çay Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı
Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı
Su (Haşlamak İçin)
1,5 Litre
Sosu İçin Malzemeler
Domates Rendesi
1 Su Bardağı
Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı
Sarımsak
2 Diş
Zeytinyağı
1 Çay Bardağı
Pul Biber
1 Çay Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı