Fındık Lahmacun
1. Adım
Yoğurma kabının içerisine unu ve tuzu koyalım.Ortasını havuz şeklinde açalım.
Açtığımız yere ılık suyu şekeri ve kuru mayayı ilave edip yoğuralım.
Yoğurma işlemimiz bittikten sonra üzerini streç filmle kapatıp 45 - 50 dakika mayalanmaya bırakalım.
8 kişilik
20 dk
15 dk
Malzemeler (Hamur İçin)
Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Un
4 Su Bardağı
Kuru Maya
1 Paket
Su (Ilık)
2 Su Bardağı
Kıymalı Harç Malzemeleri
Soğan
1 Adet
Domates
2 Adet
Sarımsak
2 Diş
Maydanoz
Yarım Demet
Kıyma
400 Gr
Salça
1 Yemek Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı
Tuz
1 Tatlı Kaşığı