Ekmek Tarifleri

Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun

1. Adım

Yoğurma kabının içerisine unu ve tuzu koyalım.
Ortasını havuz şeklinde açalım.
Açtığımız yere ılık suyu şekeri ve kuru mayayı ilave edip yoğuralım.
Yoğurma işlemimiz bittikten sonra üzerini streç filmle kapatıp 45 - 50 dakika mayalanmaya bırakalım.
8 kişilik
20 dk
15 dk

Malzemeler (Hamur İçin)

Toz Şeker 1 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Un 4 Su Bardağı
Kuru Maya 1 Paket
Su (Ilık) 2 Su Bardağı

Kıymalı Harç Malzemeleri

Soğan 1 Adet
Domates 2 Adet
Sarımsak 2 Diş
Maydanoz Yarım Demet
Kıyma 400 Gr
Salça 1 Yemek Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı

Ekmek Tarifleri