Tatlı Tarifleri

Fırın Sütlaç Tarifi

1. Adım

Pirinci güzelce yıkayalım ve 2 su bardağı su ile haşlayalım.
Çok az sulu kalsın.
Daha sonra içerisine sütü ve vanilyayı ilave edip kaynatalım. Diğer tarafta yarım su bardağı süt ile 3 yemek kaşığı nişastayı karıştıralım.
Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ve diğer tarafta yaptığımız nişastalı suyu ilave edelim.
15 dakika kadar kaynatıp altını kapatalım.
6 kişilik
15 dk
60 dk

Malzemeler

Şeker 1 Su Bardağı
Süt 1 Litre
Su 2 Su Bardağı
Pirinç 1/2 Su Bardağı
Buğdan Nişastası 3 Yemek Kaşığı
Vanilya 1 Paket
Süt (Nişastayı açmak için) 1/2 Su Bardağı

Tatlı Tarifleri