Ana Yemekler

Fırında Bütün Tavuk

1. Adım

Tavuğu güzelce yıkayalım tüylerini temizleyip kurutalım.
Bir kap içerisinde yoğurt, salça, zeytinyağı ve baharatları güzelce karıştıralım.
Bu karışımı tavuğun her yerine gelecek şekilde sürelim.
Tavuğu bu şekilde buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Büyük boy fırın torbasının içerisine unu dökelim ve torbayı sallayarak unun her yere bulaşmasını sağlayalım.
Ve tavuğumuzu içerisine koyalım.
Fırın poşetinin ağızını klipsiyle bağlayalım.
Daha sonra kürdan yardımıyla delikler açalım ve fırın tepsisine tavuğu koyalım.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 60 dakika kadar pişirelim.
Piştikten sonra en az 10 dakika dinlendirip poşeti öyle açabilirsiniz.
6 kişilik
15 dk
60 dk

Malzemeler

Bütün Tavuk 1 Adet
Salça 1 Yemek Kaşığı
Yoğurt 1 Yemek Kaşığı
Zeytinyağı 1 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı
Kekik 1 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Un 1 Yemek Kaşığı

Ana Yemekler