Fırında Hindi Budu
1. Adım
Hindi budunu güzelce yıkayalım.Bir kap içerisinde oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, sarımsağı, tuzu, karabiberi, zeytinyağını, ince ince doğranmış maydanozu ekleyip püre kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Yıkadığımız hindi butlarının derisini yavaşça kaldıralım.
Deri altında bıçakla ufak kesikler açalım ve hazırladığımız karışımı güzelce sürelim.
Dışına da sürelim.
Bu şekilde streçleyip bir gece dinlendirelim.
Hindiyi pişirmeden önce buzdolabından en az 1 saat önce çıkartmış olalım.
Fırın poşetinin içerisine bir yemek kaşığı kadar un koyup her tarafına bulaşmasını sağlayalım.
Hindileri poşetin içerisine yerleştirelim ve klipsle ağzını kapatalım.
Torbanın üzerine kürdan yardımıyla delikler açalım.
Fırın tepsisine koyalım.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
8 kişilik
20 dk
90 dk
Malzemeler
Hindi But
1 Adet
Limon Suyu
1 Adet
Limon Kabuğu Rendesi
1 Adet
Maydanoz
Yarım Demet
Sarımsak
3 Diş
Tereyağı
150 Gram
Tuz
1 Çay Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı