Glutensiz Ekmek Tarifi
1. Adım
Ilık suyu ve mayayı karıştıralım ve oda sıcaklığında bekletelim.Yoğurma kabı içerisine yumurtayı kıralım ve şeker, tuz, süt, zeytinyağı ile birlikte karıştıralım.
Unu da ekleyelim, mayayı da ekleyelim ve karıştıralım.
Yoğurma işlemimiz bittikten sonra dikdörtgen bir kalıbın zeminini zeytinyağı ile yağlayalım.
Hamuru kalıba dökelim. Üzerini hafif nemli bir bezle örtelim ve güneş gören bir yerde 20-25 dk kadar bekletelim.
Ardından hamurun üzerine bıçak yardımı ile çizik atalım.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dk kadar pişirelim. Fırının zeminine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyalım.
Fırından çıkarttıktan sonra üzerini bez ile örtüp dinlendirelim.
4 kişilik
30 dk
45 dk
Malzemeler
Yumurta
1 Adet
Laktozsuz Süt
Yarım Su Bardağı
Zeytinyağı
4 Yemek Kaşığı
Ilık Su
1,5 Su Bardağı
Kuru Maya
1 Tatlı Kaşığı
Glutensiz Un
4 Su Bardağı
Şeker
1,5 Tatlı Kaşığı
Tuz
Yarım Tatlı Kaşığı