Gül Reçeli
1. Adım
Gül yapraklarının temiz ve taze olanlarını tercih edelim.Yaprakların dibindeki beyaz kısımlarını keselim.
Daha sonra yıkayalım.
Yıkadıktan sonra güzelce süzelim ve tencereye koyalım.
Üzerine şekeri döküp 1 gün bekletelim.
Ertesi gün kısık ateşte pişirmeye başlayalım.
Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu sıkıp ara ara karıştırarak 20 - 25 dakika kaynatalım.
Kıvamı olduktan sonra ocaktan alıp soğuması için karıştıralım.
Soğuduktan sonra kavanozlara koyup ağzını kapatabiliriz.
8 kişilik
10 dk
30 dk
Malzemeler
Toz Şeker
2 Su Bardağı
Su
2 Su Bardağı
Gül Yaprağı
200 Gr
Limon Suyu
Yarım