Kahvaltı ve Brunch

Gül Reçeli

1. Adım

Gül yapraklarının temiz ve taze olanlarını tercih edelim.
Yaprakların dibindeki beyaz kısımlarını keselim.
Daha sonra yıkayalım.
Yıkadıktan sonra güzelce süzelim ve tencereye koyalım.
Üzerine şekeri döküp 1 gün bekletelim.
Ertesi gün kısık ateşte pişirmeye başlayalım.
Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu sıkıp ara ara karıştırarak 20 - 25 dakika kaynatalım.
Kıvamı olduktan sonra ocaktan alıp soğuması için karıştıralım.
Soğuduktan sonra kavanozlara koyup ağzını kapatabiliriz.
8 kişilik
10 dk
30 dk

Malzemeler

Toz Şeker 2 Su Bardağı
Su 2 Su Bardağı
Gül Yaprağı 200 Gr
Limon Suyu Yarım

Kahvaltı ve Brunch