Mezeler ve Atıştırmalıklar

Gül Şerbeti

1. Adım

Gülleri yapraklarından ayırın bol su ile yıkayın. (tozu içinde kalmaması için süzgeçte değil, bir kaba su koyarak yaprakları bu suda yıkayıp elle başka bir kaba alın bu işlemi birkaç kez tekrarlayın).
Yıkandıktan sonra yaprakları geniş bir kaba alın üzerine şeker, limonun suyu ve limon tuzunu ilave edin rengini vermesi için elle iyice ovun ve üzerine 3, 5 litre kaynar su ilave edin, 2-3 saat bekletin.
2-3 saat sonra tülbent veya süzgeç yardımıyla süzün ve dolaba soğuması için atın.
Soğuk olarak servis edin.
Şerbet fazla gelirse pet şişelere koyup buzluğa atabilir dilediğiniz de çıkarabilirsiniz.
kişilik
dk
dk

Malzemeler

Kırmızı Pembe Tonlarında Kokulu Gül 30 Adet
Kaynar Su 3,5 Litre
Şeker 2 Su Bardağı
Limon Tuzu 1 Çay Kaşığı

Mezeler ve Atıştırmalıklar