Tatlı Tarifleri

Güllaç

1. Adım

Tencereye sütü ve şekeri alıp şeker eriyene kadar pişirelim.
Şeker eridikten sonra ılıması için kenarda bekletelim.
Güllaç yaprağının parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye koyalım.
Her yeri ıslanacak şekilde sütü dökelim.
6 adet güllaç yaprağını aynı şekilde tekrarlayarak üzerine ekleyelim.
6 adet yaprağı ıslattıktan sonra ceviz tozunu dökelim.
Geriye kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde dizelim.
En son kalan sütün içerisine gül suyunu ekleyip tatlının üzerine dökelim.
2 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Dilerseniz üzerine toz antep fıstığı koyarak servis edebilirsiniz.
8 kişilik
15 dk
10 dk

Malzemeler

Güllaç Yaprağı 12 Adet
Süt 1,5 Litre
Şeker 2 Su Bardağı
Gül Suyu 2 Yemek Kaşığı
Öğütülmüş Ceviz İçi 1 Kase

Tatlı Tarifleri