Hamsi Buğulama
1. Adım
Hamsileri ayıklayalım, yıkayalım ve süzelim.Üzerine tuz ekleyip karıştıralım ve 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Soğanları halka şeklinde doğrayalım.
Domatesleri halka şeklinde doğrayalım.
Borcamın tabanına önce dilimlediğimiz soğanları dizelim.
Üzerine hamsileri dizelim.
Sonra tekrar soğan dizelim.
Aralarına domates yerleştirelim.
Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve baharatları gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim.
Piştikten sonra üst kısmının kızarması için sadece fırının üst ayarını açıp 5 dakika kadar daha pişirelim.
4 kişilik
15 dk
40 dk
Malzemeler
Hamsi
1 Kg
Domates
1 Adet
Soğan
2 Adet
Tuz
1 Çay Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı
Pul Biber
1 Çay Kaşığı
Limon Suyu
Yarım Adet
Zeytinyağı
Yarım Çay Bardağı