Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Havuç Çorbası (Sütlü)

1. Adım

Soğanı yemeklik olarak doğrayalım, sarımsağı rendeleyelim.
Tava içerisine zeytinyağını ekleyip soğanı ve sarımsağı kavuralım.
Mercimeği güzelce yıkayalım.
Havucu küçük küçük doğrayalım.
Başka bir tencerede havucu, mercimeği, salçayı, sütü ve suyu kaynatalım.
Havuç ve mercimek piştikten sonra blenderdan geçirelim.
6 kişilik
15 dk
40 dk

Malzemeler

Kırmızı Mercimek 2 Su Bardağı
Soğan 1 Adet
Havuç 4 Adet
Sarımsak 3 Diş
Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
Süt 1 Su Bardağı
Su 5 Su Bardağı
Salça 3 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Tutam
Tarçın 1 Tutam
Zerdeçal 1 Tutam
Kimyon 1 Tutam
Kırmızı Toz Biber 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam

Çorbalar, Güveçler ve Meksika