Havuç Çorbası
1. Adım
Soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik doğrayalım.Havuçların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Bir tencere içerisine sıvı yağı koyup soğanları kavuralım.
Soğanlar kavrulduktan sonra havuçları ekleyelim ve sürekli karıştırarak kavuralım.
Kavrulduktan sonra tereyağı ve ununu ekleyelim.
Unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha sonra üzerine sıcak olacak şekilde suyu ekleyelim ve karıştıralım.
Havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirelim.
Daha sonra blenderdan geçirelim ve sütünü, baharatlarını ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatalım.
Biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
6 kişilik
15 dk
40 dk
Malzemeler
Soğan
2 Adet
Havuç
4 Adet
Tereyağ
1 Yemek Kaşığı
Un
3 Yemek Kaşığı
Su
5 Su Bardağı
Tuz
1 Tatlı Kaşığı
Karabiber
Yarım Çay Kaşığı
Süt
1 Çay Bardağı