Garnitür Tarifleri

Havuç Turşusu

1. Adım

Havuçları yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
Havuçları istediğimiz şekilde doğrayalım.
Havuç turşusunu yapacağımız kabın içerisine havuçları koyalım.
Aralarına sarımsakları serpelim.
Kullanacağımız kap kadar su koyup içerisinde tuz, şeker, limon tuzu ve sirkeyi karıştıralım.
Havuçların üzerine hazırladığımız suyu dökelim.
Kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
10 kişilik
20 dk
0 dk

Malzemeler

Havuç 2 Kg
Tuz 1 Yemek Kaşığı
Şeker 1 Yemek Kaşığı
Limon Tuzu 1 Yemek Kaşığı
Sirke 1 Su Bardağı
Sarımsak 4 Diş

Garnitür Tarifleri