Humus Meze Tarifi
1. Adım
Nohutları bir gece önceden ıslatalım.Daha kolay pişirebilmek için suyunu 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyelim.
Ertesi gün suyunu süzelim ve sudan geçirelim.
Dilerseniz nohutların kabuklarını soyabilirsiniz.
Nohutları tencere alalım üzerine su ekleyip pişmeye bırakalım.
İyice piştikten sonra ocaktan alalım.
Üzerine servis etmek için 2 yemek kaşığı kadar nohut ayıralım.
4 kişilik
10 dk
30 dk
Malzemeler
Karbonat
1 Tatlı Kaşığı
Sarımsak
2 Diş
Limon
2 Adet
Tahin
Yarım Su Bardağı
Zeytinyağı
Yarım Çay Bardağı
Kimyon
1 Tatlı Kaşığı
Tuz
1,5 Çay Kaşığı
Üzeri İçin
Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı
Kırmızı Toz Biber
1 Çay Kaşığı
Nohut
1 Yemek Kaşığı