Mezeler ve Atıştırmalıklar

Humus Meze Tarifi

1. Adım

Nohutları bir gece önceden ıslatalım.
Daha kolay pişirebilmek için suyunu 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyelim.
Ertesi gün suyunu süzelim ve sudan geçirelim.
Dilerseniz nohutların kabuklarını soyabilirsiniz.
Nohutları tencere alalım üzerine su ekleyip pişmeye bırakalım.
İyice piştikten sonra ocaktan alalım.
Üzerine servis etmek için 2 yemek kaşığı kadar nohut ayıralım.
4 kişilik
10 dk
30 dk

Malzemeler

Karbonat 1 Tatlı Kaşığı
Sarımsak 2 Diş
Limon 2 Adet
Tahin Yarım Su Bardağı
Zeytinyağı Yarım Çay Bardağı
Kimyon 1 Tatlı Kaşığı
Tuz 1,5 Çay Kaşığı

Üzeri İçin

Zeytinyağı 1 Yemek Kaşığı
Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı
Nohut 1 Yemek Kaşığı

Mezeler ve Atıştırmalıklar