Tatlı Tarifleri

İrmik Helvası

1. Adım

Tencere içerisine suyu, sütü ve şekeri koyup karıştıralım ve kaynatalım.
Başka bir tenceredeyse tereyağını koyup eritelim.
İrmiği de ilave edip sürekli karıştıralım.
Kahve rengi olana kadar kavurmaya devam edelim.
Kahve rengi olduktan sonra sütlü karışımı irmiğin üzerine dökelim.
İrmik şerbeti çekene kadar pişirelim.
Şerbetini çektikten sonra ocağın altını kapatalım.
Tencerenin altını da kapatalım.
En az 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
4 kişilik
5 dk
25 dk

Malzemeler

İrmik 1 Su Bardağı
Süt 1 Su Bardağı
Su Yarım Su Bardağı
Tereyağı 50 Gr
Toz Şeker 1 Su Bardağı

Tatlı Tarifleri