Islak hamburger tarifi
1. Adım
Evde ıslak hamburger yapmak kolaydır. Dikkat edilmesi gereken et ve ekmeği biçimlendirilmesidir. İşte ıslak hamburger yapımının tarifi...Islak hamburger tarifi için önce ekmeğini hazırlayın. Hamuru fırına verdikten sonra sos ve köftesini hazır olmalı. Un haricindeki malzemelerin tamamı yoğurma kabına koyun ve karıştırarak mayayı eritin. Elde edilen mayalı karışım üzerine azar azar un ilave edilmeli. ve ardından güzelce yoğurmalı ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilmeli Çünkü ıslak hamburgerin en önemli püf noktası ekmeğin yumuşak olmasıdır.
MAYALAMA OLMAZSA OLMAZ!
Yoğrulan hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için ılık bir ortamda bekletmeyi ihmal etmeyin. Mayalanan hamur eşit büyüklükte 10 parçaya ayrılıp beze yapın ve bu bezeleri fırın tepsisine dizin ve üzerlerine elle bastırarak yassı hale getirin. Tepsi mayası için yarım saat bekletikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlanmış fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Pişirilme işleminin ardından hamburger ekmeğini fırından alın ve oda ısısında soğumaya bırakın.
6 kişilik
30 dk
30 dk
Malzemeler
Orta yağlı dana kıyma.
400 gram
Galeta unu
2 yemek kaşığı
Yumurta
1 adet
Tuz
1 çay kaşığı
Karabiber
Yarım çay kaşığı çekilmiş tane
Robotta çekilmiş Soğan
2 adet orta boy
Hamburger ekmeği
6 adet
Domates salçası
1 çay kaşığı
zeytinyağı
2 çay kaşığı