Ispanaklı Tart
1. Adım
Tereyağını oda sıcaklığında bekletmiş olalım.Yoğurma kabı içerisine tereyağı, yoğurt, yumurta, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım.
Diğer malzemelerimizi hazırlayana kadar buzdolabında dinlendirelim.
Soğanı yemeklik doğrayalım.
Ispanağı güzelce yıkayıp doğrayalım.
Bir tava içerisine sıvı yağını koyup soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ardından ıspanağı ve baharatları ilave edip kavuralım.
Tahmini 3 dakika sonra ocağın altını kapatalım.
6 kişilik
20 dk
30 dk
Tart Hamuru Malzemeleri
Yumurta
1 Adet
Yoğurt
2 Yemek Kaşığı
Tereyağı
2 Yemek Kaşığı
Kabartma Tozu
1 Paket
Un
3 Su Bardağı
Tuz
1 Çay Kaşığı
İç Malzemeleri
Ispanak
1,5 Bağ
Soğan
1 Adet
Sıvı Yağ
4 Yemek Kaşığı
Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Üzeri İçin Malzemeler
Sıvı Krema
1 Paket
Yumurta
1 Adet
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Su Bardağı