Ekmek Tarifleri

Ispanaklı Tepsi Böreği

1. Adım

Ispanakları güzelce yıkayalım soğanı yemeklik doğrayalım.
Bir tavaya sıvı yağını alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ardından ıspanağı, karabiberi ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edelim.
Ispanak suyunu saldıktan sonra soğuması için kenara alalım.
6 kişilik
20 dk
30 dk

Malzemeler

Yufka 5 Adet
Yumurta Sarısı (Üzeri İçin) 1 Adet

İç Harcı Malzemeleri

Ispanak Yarım Kg
Soğan 1 Adet
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Sıvıyağ Yarım Çay Bardağı

Sosu İçin Malzemeler

Yumurta 2 Adet
Yoğurt 1 Su Bardağı
Sıvıyağ Yarım Çay Bardağı
Su Yarım Çay Bardağı

Ekmek Tarifleri