Ana Yemekler

Ispanaklı Yumurtalı Pide

1. Adım

Pide hamurunu 4 kişilik olacak şekilde hazırlayalım. (Pide hamuru tarifi için tariflerim bölümünden bakabilirsiniz)
Ispanakları güzelce yıkayalım ve doğrayalım.
Soğanı doğrayalım.
Tava içerisine sıvı yağını ve soğanları koyup yoğuralım.
Ispanakları ekleyip baharatları da ilave edip suyunu salmadan pişirelim.
Ve ardından soğumaya bırakalım.
Pide hamurunu 4 eşit parçaya ayıralım.
Tezgaha un serpip her bir hamur parçasını merdane ile açalım.
Üzerine hazırladığımız ıspanağı koyalım ve kenarlarını kapayalım.
Yumurta sarısını kenarlarına sürelim.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim.
Pişmesine yakın ortalarına yumurta kıralım.
Yumurta kayısı kıvamı aldığında pideyi fırından çıkartalım.
4 kişilik
50 dk
40 dk

Malzemeler

Soğan 1 Adet
Ispanak 1 Bağ
Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Yumurta 4 Adet
Yumurta Sarısı (Kenarlarına Sürmek İçin) 2 Adet

Ana Yemekler