Ana Yemekler

İspanyolların meşhur yemeği Paella tarifi

1. Adım

Kuru soğanlar küçük küpler halinde yemeklik olarak doğranır, ardından sarımsakları ince ince dilimleyin. Kabuğu soyulmuş domatesleri küp olarak doğrayın.
Tüm deniz ürünlerini dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra bol suda yıkandıktan sonra süzün ve kurutun.
Sebze suyunu kısık ateşte ısıtın.
4 kişilik
20 dk
60 dk

Malzemeler

sarımsak 4 diş
domates 2 adet
kuru soğan 2 adet
iç midye 200 gram
jumbo karides 200 gram
kalamar 200 gram
tuz 1 tutam
ahtapot 3 bacak
basmati piriniç 150 gram
sebze suyu 600 gram
zeytinyağı 30 gram
fermante beyaz sirke 100 ml
karabiber 1 tatlı kaşığı
bezelye 50 gram
maydanoz 1/4 demet
limon 3 dilim

Ana Yemekler