İspanyolların meşhur yemeği Paella tarifi
1. Adım
Kuru soğanlar küçük küpler halinde yemeklik olarak doğranır, ardından sarımsakları ince ince dilimleyin. Kabuğu soyulmuş domatesleri küp olarak doğrayın.Tüm deniz ürünlerini dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra bol suda yıkandıktan sonra süzün ve kurutun.
Sebze suyunu kısık ateşte ısıtın.
4 kişilik
20 dk
60 dk
Malzemeler
sarımsak
4 diş
domates
2 adet
kuru soğan
2 adet
iç midye
200 gram
jumbo karides
200 gram
kalamar
200 gram
tuz
1 tutam
ahtapot
3 bacak
basmati piriniç
150 gram
sebze suyu
600 gram
zeytinyağı
30 gram
fermante beyaz sirke
100 ml
karabiber
1 tatlı kaşığı
bezelye
50 gram
maydanoz
1/4 demet
limon
3 dilim