Izgara Patlıcan
1. Adım
Patlıcanların alacalı şekilde kabuklarını soyalım.İnce ince dilimleyip tuzlu suda bekletelim.
Daha sonra suyunu süzüp kağıt havluyla kurulayalım.
Bir kap içerisinde kekik, limon kabuğu rendesi, toz biber, zeytinyağı, tuz ve rendelediğimiz sarımsağı karıştıralım.
Patlıcanları bir tepsiye dizip üzerine sostan sürelim.
Izgara tavasını ısıtalım ve ısınan tava üzerinde patlıcanları önlü arkalı pişirelim.
4 kişilik
20 dk
20 dk
Malzemeler
Patlıcan
4 Adet
Zeytinyağı
Yarım Çay Bardağı
Taze Kekik
2 Dal
Toz Biber
1 Çay Kaşığı
Limon Kabuğu Rendesi
1 Adet
Sarımsak
2 Diş
Tuz
1 Tutam