Kabak Kızartması
1. Adım
Kabakları güzelce yıkayalım halka şeklinde doğrayalım.Kağıt havlu serili tabağın üzerine kabakları dizelim.
Doğradığımız kabakların üzerine tuz serpelim.
Başka bir kapta unu ve tuzu karıştıralım.
Kabakları içerisine ekleyip una bulayalım.
Kızartma tavasına yağı ekleyip yağın kızmasını bekleyelim.
Yağ kızdıktan sonra kabakları kızgın yağa atalım sarı renk alana kadar kızartalım.
Kızardıktan sonra yağdan çıkartalım.
Fazla yağını almak için peçete üzerine çıkartalım ardından servis edebiliriz.
4 kişilik
10 dk
15 dk
Malzemeler
Kabak
3 Adet
Un
1 Çay Bardağı
Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı
Tuz
2 Çay Kaşığı
Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
1 Su Bardağı