Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Kaju Fıstıklı Karnabahar Çorbası

1. Adım

Zeytinyağı ve tereyağını tencereye koyup kızdıralım.
Soğanı ince ince doğrayıp karamelize olana kadar kavuralım.
Bir miktar su ekleyip 2-3 dakika kadar daha soteleyelim.
Karnabaharı yıkayalım ve doğrayalım.
Sarımsakları rendeleyelim.
Sotelenen soğanın üzerine karnabaharı ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edelim.
Baharatlarını ve suyunu ilave ederek kaynamasını bekleyelim.
Karnabaharlar yumuşadıktan sonra blender ile çırpalım.
Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Servis esnasında kaselerin üzerine maydanoz, kaju fıstığı serpelim ve bir iki damlada zeytinyağı ekleyelim.
6 kişilik
25 dk
35 dk

Malzemeler

Karnabahar 1 Adet
Kaju Fıstığı (Çiğ) Yarım Çay Bardağı
Zeytinyağı 1 Yemek Kaşığı
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Soğan 1 Adet
Sarımsak 3 Diş
Su 4 Su Bardağı
Tuz 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Kekik 1 Tutam
Kırmızı Toz Biber 1 Tutam

Üzeri İçin Malzemeler

Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
Maydanoz Bir Tutam
Kavrulmuş Kaju Fıstığı Bir Miktar

Çorbalar, Güveçler ve Meksika