Tatlı Tarifleri

Kalburabastı

1. Adım

Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatalım.
Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 5 - 6 dakika daha kaynatıp soğuması için ocaktan alalım.
Bir yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, tereyağı, yumurta, kabartma tozu, irmik, tuz ve vanilyayı ekleyip yoğuralım.
Ardından unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim.
Yumuşak kıvam alan hamurumuzdan parçalar alıp elimizde yuvarlayalım.
Kalburun üzerine koyup elimizle bastırıp açalım.
Ortasına ceviz içini (irice kıyılmış olması gerekiyor) koyalım ve uçlarını birleştirerek kapatalım ve kalburdan çıkartalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yarım saat kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra soğuyan şerbeti dökelim.
2,5 saat bu şekilde dinlendirelim ardından servis edebilirsiniz.
8 kişilik
15 dk
35 dk

Malzemeler

Margarin 125 Gr
Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı
Yoğurt 1 Çay Bardağı
İrmik 1 Çay Bardağı
Yumurta 1 Adet
Tuz 1 Tutam
Kabartma Tozu Yarım Paket
Vanilya 1 Paket
Un 3,5 Su Bardağı
Ceviz (İçine Koymak İçin) 1 Su Bardağı

Şerbet Malzemeleri

Şeker 3 Su Bardağı
Su 3 Su Bardağı
Limon Suyu 1 Tatlı Kaşığı

Tatlı Tarifleri