Karides Kızartması
1. Adım
Karidesleri güzelce yıkayalım ve temizleyelim.Temizledikten sonra bir kez daha yıkayıp peçete yardımıyla kurutalım.
Maydanozu, sarımsağı ve kapya biberi, küçük küçük doğrayalım.
Limonun kabuğunu rendeleyelim.
Bir tava içerisinde tereyağını eritip sarımsakları kavuralım.
Ardından karidesleri ekleyip kavuralım.
Biberi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
Pişmesine yakın limon kabuğunu soya sosunu ve baharatları ekleyip karıştıralım.
Sıcak şekilde servis edebilirsiniz.
4 kişilik
15 dk
10 dk
Malzemeler
Karides
500 Gram
Tereyağı
3 Yemek Kaşığı
Soya Sosu
1 Yemek Kaşığı
Maydanoz
Yarım Demet
Sarımsak
2 Diş
Kapya Biber
2 Adet
Limon
1 Adet
Karabiber
1 Çay Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı