Karidesli Kuşkonmaz Salatası
1. Adım
Kuşkonmazları temizleyelim ve soyalım bir parmak uzunluğunda doğrayalım.Soğanı küp küp doğrayalım.
Bir kap içerisinde yağı, limon suyunu, soğanı, hardalı, şekeri ve tuzu koyup karıştıralım.
Başka bir kap içerisinde buzlu suyu hazırlayalım.
Tencere içerisinde suyu kaynatalım.
Kaynayan su içerisinde kuşkonmazları haşlayalım ve ardından hemen buzlu suya koyalım.
Karidesleri de aynı şekilde yapalım.
Daha sonra karideslerin ve kuşkonmazların suyunu süzelim.
Derin bir kap içerisine kuşkonmazları, karidesleri, hazırlamış olduğumuz sos karışımını ekleyip güzelce karıştıralım.
Servise hazır.
4 kişilik
20 dk
15 dk
Malzemeler
Kuşkonmaz
Yarım Kg
Kabuksuz Jumbo Karides
Yarım Kg
Zeytinyağı
3 Yemek Kaşığı
Limon Suyu
2 Yemek Kaşığı
Soğan
1 Adet
Hardal
1 Çay Kaşığı
Toz Şeker
Yarım Çay Kaşığı
Kavrulmuş Susam
1 Çay Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı