Kaşarlı Pide (Ev Yapımı)
1. Adım
Yarım su bardağı ılık su ve yarım su bardağı bir kap içerisine alınır. Su ve süt karışımının içine 1 paket kuru maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edilerek karıştırılır ve 10 dakika bekletmeye bırakılır. Yoğurma kabı içerisine 2,5 su bardağı un elenerek eklenir. Elediğimiz unun içerisine 1 çay kaşığı tuz eklenir. Unun ortası havuz yapılır ve içerisine 10 dakika beklettiğimiz maya ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
4 kişilik
30 dk
25 dk
Malzemeler (Hamur İçin)
Su (Ilık)
1/2 Su Bardağı
Süt (Ilık)
1/2 Su Bardağı
Kuru maya
1 Paket
Toz şeker
1 Tatlı Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Un
2,5 Su Bardağı
Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı
Malzemeler (İç harç için)
Tereyağı
50 Gram
Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)
400 Gram