Ekmek Tarifleri

Kaşarlı Pide (Ev Yapımı)

1. Adım

Yarım su bardağı ılık su ve yarım su bardağı bir kap içerisine alınır. Su ve süt karışımının içine 1 paket kuru maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edilerek karıştırılır ve 10 dakika bekletmeye bırakılır. Yoğurma kabı içerisine 2,5 su bardağı un elenerek eklenir. Elediğimiz unun içerisine 1 çay kaşığı tuz eklenir. Unun ortası havuz yapılır ve içerisine 10 dakika beklettiğimiz maya ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
4 kişilik
30 dk
25 dk

Malzemeler (Hamur İçin)

Su (Ilık) 1/2 Su Bardağı
Süt (Ilık) 1/2 Su Bardağı
Kuru maya 1 Paket
Toz şeker 1 Tatlı Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Un 2,5 Su Bardağı
Sıvı Yağ 1 Yemek Kaşığı

Malzemeler (İç harç için)

Tereyağı 50 Gram
Kaşar Peyniri (Rendelenmiş) 400 Gram

Ekmek Tarifleri