Kahvaltı ve Brunch

Kiraz Reçeli

1. Adım

Kirazların çekirdeklerini ve saplarını temizleyelim güzelce yıkayıp kurumasını bekleyelim.
Kuruyan kirazları bir gün öncesinden tencereye alıp üzerine şekeri ilave edip tencerenin kapağını kapatıp bekleyelim.
Ertesi gün kısık ateşte kaynatmaya bırakalım.
Kaynamaya başlayana kadar ara ara karıştıralım.
Kaynamaya başladıktan sonra karıştırmayı bırakalım ve limon suyunu ekleyelim.
Limon suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
Sıcakken kavanozlara doldurup soğumasını bekleyebilirsiniz.
8 kişilik
15 dk
50 dk

Malzemeler

Kiraz 2 Kg
Toz Şeker 1 Kg
Limon Suyu 1 Adet

Kahvaltı ve Brunch