Kırmızı Biber Turşusu
1. Adım
Biberleri yıkayalım saplarını temizleyelim.Biberlerin uç kısımlarına derin olmayan çizikler atalım.
Bir tencere içerisine sirkeyi, suyu, zeytinyağını, tuzu, şekeri koyup karıştıralım.
Ardından ocağa koyup kaynatalım.
Kaynayan karışımın içerisine biberleri koyup sarımsağı ekleyelim.
Biberleri iki üç kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım.
Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.
Turşular istenilen kıvama geldikten sonra soğumadan sıcak haliyle kavanozlara koyup kapağını kapatalım ve ters çevirelim.
Güneş görmeyen serin bir yerde en az 2 - 3 gün bekletelim.
kişilik
15 dk
15 dk
Malzemeler
Acı Kırmızı Biber
1 Kg
Sirke
1,5 Su Bardağı
Su
1 Su Bardağı
Zeytinyağı
Yarım Su Bardağı
Tuz
1 Yemek Kaşığı
Şeker
1 Çay Kaşığı
Sarımsak
1 Baş